Kulturë

Diskutime e lexime në natën e dytë të Festivalit Ndërkombëtar të Letërsisë – polip

 

Sot (e shtunë, 13 maj), në ditën e dytë të festivalit polip, janë paraparë të mbahen dy panele diskutimesh, kurse në mbrëmje do të vazhdojnë leximet e autorëve dhe pjesa muzikore.

Paneli i parë “Gjinia, Letërsia dhe Media: eksperiencat e ekzilit” fillon sot, nga ora 16:00, në Qendrën Multimedia, me panelistë: Aïcha Arnaout, Entela Tabaku Sörman, Kefah Ali Deeb (nga Siria), Gani Jakupi (artist Kosovar që jeton në Barcelonë) dhe Bernhard Studlar (nga Austria). Paneli moderohet nga Eli Krasniqi. Aïcha Arnaout është shkrimtare e njohur siriane me origjinë nga Kosova. Ajo tash e shumë vite jeton e krijon në Francë. Entela Tabaku Sörman është shkrimtare shqiptare e cila jeton dhe krijon në Suedi.