Përdorimi i muzikës për luftimin e kulturës së bandave

Përdorimi i muzikës për luftimin e kulturës së bandave

Irena Barker 25 August 2019 20:56

Sikurse dyshja e repit, Krept dhe Konan, Jinx Prowse, i cili drejton projektin rinor “Music Fuion” në Hampshire, mendon se fushata policore ndaj muzikës “drill” nuk është përgjigje ndaj krimeve të kryera me thika nga rinia problematike në Britaninë e Madhe.

“Bandat dhe kultura ekzistojnë para së gjithash. Pastaj, kjo e informon muzikën. Ndalimi i muzikës së rrugës do të ishte reagim naiv dhe jokompetent për adresimin e çështjeve të vërteta që fshihen prapa kulturës së bandave”.

“Ne i japim rinisë një vend të përkatësisë, respektit dhe një platformë për shprehur veten dhe një vend të sigurt për të bërë qejf. Muzika e tyre mund të jetë hapi i parë për largimin e rinisë nga bota e krimit”, thekson ai.

Ideja e përdorimit të muzikës për të ndihmuar rininë për të përmirësuar jetën është thelbësore për punën e “Music Fusion”, që shërben në zonat e deprivimit ekstrem social në Portsmouth, Havant, Southampton, Gosport dhe Fareham. Ndodhur në muzeun e vogël lokal të Havantit, studiot e saj nuk përkojnë me frymën e turizmit që zhvillohet në brigjet detare të zonës... (Më gjerësisht lexoni në Koha Ditore)

Gazetën Koha Ditore mund ta lexoni edhe online. Këtu mund të gjeni sqarimin se si mund të abonoheni.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme