Kulturë

Teatri ripërtërin shpirtin dhe intelektin

Teatri ripërtërin shpirtin dhe intelektin

Kreshnik Musolli u lind më 12 shkurt 1991 në Prishtinë. Kua­li­fikimet dhe perfor­man­ca e tij nisën me shkollën e muzikës, në degën e baletit në “Prenk Jakova” në Prishtinë, 2009, për të vazhduar studimet uni­versitare për regji teatri në Fakultetin e Arte­ve, në klasën e profesorit Fadil Hysaj.

Ka nisur pu­nën si balerin e solist profesionist në Baletin Kombëtar të Kosovës në vitin 2008. 35 shfaqje artistike për 9 vjet shënojnë karrierën e tij të deritanishme. Është vlerësuar nga kritika vendore dhe për­tej saj. Është angazhuar dhe në projekte teatrore si regjisor, balerin, por dhe si asistent koreografie brenda dhe jashtë vendit.