Kulturë

Zbulohen veprat e papublikuara të Franz Kafkës, si e shkeli amanetin miku i tij

Zbulohen veprat e papublikuara të Franz Kafkës, si e shkeli amanetin miku i tij

Biblioteka Kombëtare e Izraelit prezantoi një mori punimesh të papublikuara më parë të Franz Kafkës. Kjo vjen në fund të një beteje të ndërlikuar ligjore për një pjesë të pronës letrare të autorit të lindur në Pragë.

Para vdekjes së tij në 1924, Kafka ia la të gjitha veprat e tij mikut dhe botuesit Max Brod, duke e instruktuar atë që të digjte çdo dorëshkrim pa e lexuar atë. Brod e injoroi amanetin e shokut dhe vendosi ti publikonte dorëshkrimet…Ai publikoi pas vdekjes së Kafkës një seri tekstesh letrare të lidhura me autorin si psh “The Trial” dhe “The Castle”.