Kulturë

Dioklea Hoxha vlerësohet për zë e karizëm të veçantë skenik

 

Ishte konkursi i parë ndërkombëtar për të, por kjo nuk ishte pengesë që ajo të fitonte çmimin e dytë e të cilësohej nga juria si artiste me zë dhe karizëm të veçantë skenik. Në një garë me rreth 200 interpretues të muzikës barok nga mbarë bota, sopranoja Dioklea Hoxha ka arritur të hyjë në finale me dhjetë konkurrues, shkruan sot Koha Ditore.

Në edicionin e dhjetë të Garës Ndërkombëtare të Këndimit për Opera Barok “Pietro Antonio Cesti” në Innsbruck të Austrisë, sopranoja e lindur në Prishtinë ka fituar çmimin e dytë për interpretimin e disa arieve baroke të kompozitorëve G.F. Haendel, Antonio Cesti e Alessandro Melani.