Kulturë

Udhërrëfyes arti: “Të rroni në kohëra interesante”

Udhërrëfyes arti: “Të rroni në kohëra interesante”
 

Në një fjalim të mbajtur në fund të viteve ’30, burrështetasi britanik Austen Chamberlain e përmendi një mallkim kinez, të cilin e kishte mësuar nga një diplomat britanik që kishte shërbyer në Azi. Mallkimi mori formën intriguese të thënies: të rroni në kohëra interesante, shkruan sot Koha Ditore.

“Nuk ka dyshim që na ka zënë mallkimi. Po kalojmë nga njëra krizë në tjetrën. E vuajmë një rrëmujë dhe shokohemi menjëherë me tjetrën”, citohet britaniku në fjalën e kuratorit të Bienales së Venecias.