Kulturë

Shqipëria më 1919 i kërkoi SHBA-ve të administrojnë Çamërinë dhe Epirin e Veriut

Shqipëria më 1919 i kërkoi SHBA-ve të administrojnë Çamërinë dhe Epirin e Veriut
 

“Paris-Midi” ka botuar, të dielën e 7 marsit 1919, në ballinë, një shkrim në lidhje me propozimin e delegacionit shqiptar në Konferencën e Paqes në Paris që SH.B.A-të të ndërhyjnë në administrimin e çështjes shqiptare, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar.

Shqiptarët bëjnë thirrje për plebishit