Kulturë

Ai Weiwei me art denoncon dhunën e shtetit meksikan

Ai Weiwei me art denoncon dhunën e shtetit meksikan
 

Artisti kinez, Ai Weiwei, ka prezantuar një instalacion të ri në Meksikë, që tregon historinë e 43 studentëve që pesë vjet më parë me gjasë janë masakruar duke nxjerrë në pah heshtjen e organeve të shtetit dhe përzierjen e saj në abuzime të tilla, e që është temë e shpeshtë me të cilën merret artisti disident.

Instalacioni përmban portrete të mëdha të studentëve të bëra nga një milion lego shumëngjyrëshe e qëndrojnë pezull në hapësirën ekspozuese, që ngjan me shpellë. Imazhet prekin ndërgjegjen meksikane, duke pikëlluar anëtarët e familjeve të cilët shpesh kanë bartur imazhet e tyre në protestat që kërkonin përgjigje për zhdukjen e bijve të tyre.