Kulturë

Graçanica shqiptare dhe dymbëdhjetë mëhallët e Prishtinës

 

Herët në mëngjes më 6 dhjetor 1893, në Ditën e Shën Nikollës, hyra në vagon. Sirena e trenit u dëgjua aq zymtë, saqë ajo zgjati bukur shumë, sikur lokomotiva e dinte se për herë të parë po shkoja në Kosovë, shkruan sot Koha Ditore.

Borë nuk kishte askund, përveç në majat e Sharrit dhe të Karadakut. Duke e ngritur ngadalë perden afër dritares ku isha ulur, pas disa minutash në anën e djathtë të fshatit Bardoc të Shkupit i pashë konakët e braktisur të një begu.