“Bllaca 1999” propozuar nga këshilltari i kryeministrit merr para nga Qeveria

“Bllaca 1999” propozuar nga këshilltari i kryeministrit merr para nga Qeveria

Shaban Maxharraj Shaban Maxharraj 07 March 2019 08:28

Prishtinë, 6 mars – Qeveria e Kosovës ka ndarë 100 mijë euro për ta përkrahur fazën fillestare të realizimit të projektit të Qendrës përkujtimore për gjenocidin mbi shqiptarët, “Bllaca 1999”.

Vendimi i së martës për ndarjen e mjeteve e ka plotësuar atë të 12 shkurtit, nëpërmjet të cilit është aprovuar propozimi për themelimin e Qendrës. Mjetet janë ndarë nga kategoria e shpenzimeve rezervë.

Propozimi është bërë nga Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve me seli në Shkup dhe nga Shoqata për Kthimin e Shqiptarëve të Shpërngulur nga Trojet e Veta me seli në Prishtinë. Shoqata drejtohet nga Jahja Lluka, njëherësh këshilltar i kryeministrit të Kosovës, Ramush Haradinaj. Në këtë rast Qeveria ka ndarë buxhet për realizimin e projektit, bashkëpropozues i të cilit është një nga këshilltarët e kryeministrit.

Përderisa për një pjesë të opozitës bëhet fjalë për konflikt interesi e përkrahje të njerëzve përreth kryeministrit, këshilltari Lluka këtë nuk e sheh kësisoj.

“Bllaca 1999” do të jetë një qendër përkujtimore, së cilës sipas propozuesve do t’i vihet guri themeltar në prill të këtij viti e më vonë do të hapet konkurs mbarëkombëtar për projektim të saj. Do të ngrihet në pjesën e Kosovës, krejt afër Bllacës, përderisa 100 mijë eurot e Qeverisë janë vetëm për fazën fillestare. Ende nuk ka një përllogaritje të kostos përfundimtare.

(gjerësisht, sot në "Kohën Ditore")

Gazetën Koha Ditore mund ta lexoni edhe online. Këtu mund të gjeni sqarimin se si mund të abonoheni.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme