Kulturë

Urdhri që u dha në Reçak: “Hyni në fshat, paketojeni mishin dhe kryejeni misionin!”

Urdhri që u dha në Reçak: “Hyni në fshat, paketojeni mishin dhe kryejeni misionin!”
Foto: Alban Bujari
 

Granatimet në vijën e pozicioneve të Mollopocit bëheshin vetëm për t’ia tërhequr vëmendjen UÇK-së nga Reçaku, ata po rrihnin çdo pozicion tonin me minahedhës e Pragë të kalibrit 30-milimetërsh. Skenari ende nuk kishte përfunduar, autoblindat dhe njësitet paramilitare e “Borbena grupa” ishte duke pritur sinjalin në hyrje të fshatit Reçak. Ata nga Shtimja ishin afruar natën në rrugë, kishin kaluar spitalin dhe ishin në hyrje të fshatit. Sinjali u dha, urdhri u erdhi me radiolidhje RF 13:- Hyni në fshat, paketojeni mishin dhe kryejeni misionin!, shkruan sot Koha Ditore.

Autoblindave ua kishin vendosur edhe nga një mburojë përpara, anash e prapa, i kishin blinduar për t’u mbrojtur nga armët mortaja dore antitank. Katër të parat po prinin, pas tyre edhe 5 pizgauerë, e pas tyre edhe pesë autoblinda të tjera, duke u pasuar edhe nga 2 kamionë ushtarakë, secila nga to kishin vendosur edhe nga dy mitraloza në kupolë, njëri 12.7-milimetërsh e tjetri 7.9.