Kulturë

“Martesa” e nis vitin me çmim

 

Mbarë e ka nisur vitin ekipi i filmit “Martesa”, me lajmin që filmi i cili qe propozimi i Kosovës për “Oscar” dhe u pa në ekrane të festivaleve më nam, ka marrë çmimin e “SEE Online Film Festival”.

Filmi me regji të Blerta Zeqirit, bashkëfinancuar nga Qendra Kinematografike e Kosovës, është fitues i kategorisë kryesore – për film artistik – të edicionit të parë të këtij festivali. Anëtarët e jurisë që kanë bërë përzgjedhjen e fituesve janë: Steve Abbott, Sreten Zhivojinoviq dhe Mario Mazzarotto, shkruan sot Koha Ditore.