Shkëlqimi dhe venitja e “Grandit” Foto: Driton Paqarada

Shkëlqimi dhe venitja e “Grandit”

Artan Krasniqi Artan Krasniqi 16 December 2018 12:25

A mund të imagjinohet Prishtina pa “Grandin”? Pa godinën që i dha karakter tjetër qytetit që kishte marrë hov të zhvillimit urban nga gjysma e pjesës së dytë të shekullit të kaluar. Natyrisht se është zor të flitet për Prishtinën moderne e të mos përmendet ndërtesa emblematike e saj.

Arkitektët e shohin ndërtesën jo vetëm si përfaqësuese të arkitekturës moderne, e kësisoj edhe si shënjuese të Prishtinës, por edhe si përkufizues i identitetit urban të qendrës së Prishtinës, e kësisoj pjesë e narrativit urban të qytetit. E thotë këtë Florina Jerliu.

E për ata që punojnë aty, si puna e Albert Mirditës, që është i mishëruar me vendin ku ka nisur të punonte para 33 vjetësh, “Grandi” përfaqëson edhe më shumë sesa kaq. Ai i thotë “shtëpi e pavarësisë” së Kosovës, dhe për këtë ka një shpjegim. Askujt nuk i pëlqen gjendja në të cilën është katandisur sot objekti më i madh hotelier në Kosovë.

“Fabrikë” në industrinë e hotelerisë

Albert Mirdita kryen punën e menaxherit të marketingut, në hotelin që aktualisht menaxhohet nga Agjencia e Privatizimit e Kosovës, si pronë shoqërore.

Teksa kthehet prapa në histori, Mirdita e thekson me zë të lartë e disa herë se nuk është nostalgjik për periudhën e ish-Jugosllavisë. Por ama, thotë se, nuk duhet mohuar faktin se në atë kohë edhe Kosova preku pak zhvillimin... (Më gjerësisht lexoni në Koha Ditore)

Gazetën Koha Ditore mund ta lexoni edhe online. Këtu mund të gjeni sqarimin se si mund të abonoheni.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme