Kulturë

Piktori që hap horizonte me kompozicione e ngjyra të forta

Piktori që hap horizonte me kompozicione e ngjyra të forta
 

Midis shekujve XIV dhe XVII fillimisht Italia e më pas e gjithë hapësira evropiane përjetoi revolucion në art, shkruan sot Koha Ditore.

Renesanca shquhet si njëra nga periudhat më të rëndësishme sa i përket artit në të gjitha gjinitë e tij. Përfaqësuesit e kësaj epoke të rilindjes, njihen si artistët më me nam që ka njohur historia e njerëzimit si Michelangelo, Raffaello e Sandro Botticelli.