​Gashi: Viti 2018, vit i trashëgimisë kulturore

​Gashi: Viti 2018, vit i trashëgimisë kulturore

13 August 2018 12:22

Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Gashi, ka vizituar sot Lokalitetin e Dresnikut, në të cilin po bëhen gërmime arkeologjike nga Instituti Arkeologjik i Kosovës.

Gashi e ka quajtur si një objekt të rëndësishëm të trashëgimisë kulturore, dhe ka thënë se si Ministri, do ta përkrahin këtë projekt në Dresnik, por edhe punimet arkeologjike në vendet tjera të Kosovës. Vitin 2018, ministri Gashi e ka quajtur viti i trashëgimisë kulturore.

Ndërsa Elvis Shala, udhëheqës këtij projekti, ka thënë se në bazë të të gjeturave, mendohet se ky lokalitet ka qenë Rezidencë e Perandorisë Romake.

Ai ka thënë se nëse financimi i projektit vazhdon, ky lokalitet do të shndërrohet në një pikë turistike. Ky projekt po financohet për të shtatin vit me radhë nga MKRS, dhe Gashi ka thënë se do të ndajnë edhe mjete shtesë sipas nevojës.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme