Kosovë

Me votat e asamblistëve opozitarë shkarkohet kryesuesi i Kuvendit Komunal në Shtime

 

Kuvendi Komunal në Shtime ka mbetur pa kryesues. Me vota të asamblistëve të PDK-së dhe dy të tjerëve është shkarkuar nga kjo pozitë asamblisti i Vetëvendosjes, Adnan Ademi. Në mbledhje nuk morën pjesë anëtarët e Kuvendit Komunal nga radhët e Vetëvendosjes dhe LDK-së.

Me kërkesë të Partisë Demokratike në opozitë dhe me mbështetje të një asamblisti të pavarur dhe një të Lëvizjes për Bashkim, Kuvendi Komunal i Shtimes ka mbajtur mbledhjen e jashtëzakonshme për shkarkimin e kryesuesit Adnan Ademi.

Me 11 votat e asamblistëve, sa ishin gjithsej të pranishëm në këtë mbledhje, dhe pa prezencën e atyre të LDK-së dhe të Lëvizjes Vetëvendosje, Ademi u shkarkua.