Kosovë

Banorët e Janjevës kërkojnë urgjentisht rregullimin e urës pas dëmtimit nga vërshimet

 

Një pjesë e banorëve të Janjevës së Lipjanit që jetojnë përgjatë shtratit të lumit po kërkojnë nga institucionet lokale rindërtimin e urës e cila ditë më parë është dëmtuar nga të reshurat dhe vërshimet e ujit. Si pasojë e dëmtimit të urës disa familje vazhdojnë të jenë të bllokuara në pjesën tjetër të lumit. Autoritetet lokale menjëherë patën dalë në vendin e ngjarjes, por kanë thënë se për rindërtimin e urës duhet t’i ndjekin disa procedura por brenda një të ardhme të afërt do të rregullohet.

Behgjet Kongjeli, përfaqësues i Janjevës, ka thënë për KOHEN se vërshimet e ditëve të fundit kanë shkaktuar dëme të mëdha në infrastrukturë por edhe në disa shtëpi të banimit. Ai ka kërkuar me urgjencë nga komuna që ta rregullojnë urën për të lëvizur qytetarët.