Kosovë

Mbi 800 nxënës më pak sesa vjet u regjistruan sivjet në shkolla të Podujevës

 

Autoritetet komunale kanë konfirmuar se krahasuar me vitin e shkuar, sivjet janë mbi 800 nxënës më pak të regjistruar nëpër shkollat e Komunës. E drejtues të shkollave, si dhe zyrtarët komunalë kanë theksuar se krahas shkallës në rënie të natalitetit, arsye tjetër për rënien e numrit të nxënësve është edhe migrimi

Mbi 800 nxënës më pak sesa në vitin e shkuar janë të regjistruar sivjet nëpër shkollat e Komunës së Podujevës, kanë konfirmuar zyrtarë të kësaj komune.

Zëdhënësi i Komunës, Fatri Zhitia, ka bërë të ditur se vetëm që nga shtatori i shkuar e deri më tash janë 250 nxënës më pak nëpër shkollat e Podujevës. E si një prej arsyeve për trendin e rënies së numrit të nxënësve ai ka numëruar migrimin.