Kosovë

Vështirësohet vendimmarrja në Kuvendin Komunal të Shtimes, kërkohet konsensus mes pushtetit e opozitës

Kuvendi Komunal - Shtime
 

Ndryshimi i forcave politike ka ndërlikuar vendimmarrjen përbrenda Kuvendit Komunal të Shtimes, që kur Lëvizjes Vetëvendosje, që është në pushtet në këtë komunë, i janë larguar dy asamblistë, që kanë kaluar si kuvendarë të pavarur.

Partia Demokratike, në opozitë, e përbën shumicën në legjislaturës aktuale, bashkë me një kuvendar nga Lëvizja për Bashkim. Kjo i ka thelluar përplasjet midis pushtetit dhe opozitës, që kanë çuar në mosvotimin e disa projekteve të pushtetit e edhe në dështimin e seancave shkaku i mungesës së kuorumit.