Kosovë

6.3 milionë euro bartje, opozita kritikon pushtetin e Fushë-Kosovës

Fushe-Kosova
 

Më shumë se 6.3 milionë euro të hyra vetjake planifikon t’i bartë Komuna e Fushë-Kosovës për këtë vit. Kjo shumë e mjeteve që ekzekutivi komunal nuk ka arritur ta shpenzojë gjatë vitit 2022, nga opozita po shihet si keqmenaxhim e keqplanifikim i parasë publike. Sipas tyre, përderisa kërkesat e qytetarëve janë shumë të mëdha, qeverisë komunale i kanë tepruar kaq shumë para. E, zyrtarët komunalë i kanë përmendur disa faktorë, që, sipas tyre, kanë ndikuar të mos shpenzohen paratë

Kuvendarët e Fushë-Kosovës do ta kenë në rend dite në mbledhjen e së hënës bartjen e më shumë se 6.3 milionë eurove të hyra, që ekzekutivi nuk ka arritur t’i shpenzojë gjatë vitit të kaluar.

Mosshpenzimi i këtyre mjeteve nga opozita e kësaj komune po shihet si keqplanifikim e keqmenaxhim i parasë publike. Sipas tyre, kjo bartje shpërfaq mënyrën se si funksion dhe menaxhohet Komuna e Fushë-Kosovës.