Kosovë

Shënohet rritje e vazhdueshme e rasteve të dhunës në familje në komunat e regjionit të Ferizajt

 

Rastet e dhunës në familje kanë shënuar rritje të vazhdueshme në komunat e rajonit të Ferizajt gjatë viteve të fundit. Kjo ka nxitur Qendrën për Punë Sociale dhe Drejtorinë Rajonale të Policisë në Ferizaj që të mobilizohen për trajtimin sa më profesional të lëndëve

Komunat në rajonin e Ferizajt po shënojnë rritje të rasteve të dhunës në familje nga viti në vit.

Gjatë muajve janar-tetor të këtij viti numri më i madh i rasteve të këtilla është shënuar në qytetin e Ferizajt, me 128, pasuar nga Kaçaniku me 27 dhe Shtimja me 23 raste.