Kosovë

Mamografi në Lipjan, qe gjashtë vjet jofunksional

 

Mungesa e aparaturës së rëntgenit dhe e ultrazërit në Qendrën Kryesore të Mjekësisë Familjare në Lipjan ka vështirësuar ofrimin e shërbimeve në këtë institucion. Këshilltarët me profesion mjek, në seancën e Kuvendit Komunal mbajtur të hënën, kanë kërkuar që me urgjencë të riparohen ose të blihen pajisjet e reja, meqë, sipas tyre, është bërë i pamundur diagnostikimi i sëmundjeve. Ata kanë përmendur edhe shërbimin e mamografisë për të cilin thonë se nuk ofrohet për afro gjashtë vjet.

Fitim Mëziu, specialist i mjekësisë familjare, njëherësh këshilltar i pavarur, ka thënë se dikush duhet të marrë përgjegjësi për mosaftësimin e aparaturave.