Kosovë

Disa familje skamnore në Shtime jetojnë pa rrymë

 

Disa familje në qytezën e Shtimes prej nëntë muajsh jetojnë pa energji elektrike, meqë në shtëpitë, që ua ndërtoi Qeveria, nuk u sigurua qasje në rrjet. Institucionet nuk u kanë bërë zgjidhje, ani se vazhdimisht kanë kërkuar ndihmë.

Familja e Arben Osmanit siguroi kulmin mbi kokë para nëntë muajsh, por në ditën kur hyri në shtëpinë e re u përball me një problem jetese që vazhdon ta përcjellë. Shtëpia, që i është ndërtuar në Shtime me financim të Ministrisë së Punës dhe Mirëqenies Sociale, ende nuk ka qasje në energji elektrike.

“Pa rrymë si pa sy. Besoni që i bëra nëntë muaj që jam pa rrymë. Katastrofë, gjendja e rëndë si nga ana e pastërtisë, si nga ana e fëmijëve për pastrim, si nga ana e rrobave për pastrim është shumë e rëndë”, ka thënë Osmani.