Kosovë

LVV-ja e LDK-ja përplasen për gjetjet e Auditorit në vitin 2020 e 2021

 

Përderisa Lidhja Demokratike e Kosovës në Podujevë, tash në opozitë, i ka numëruar dobësitë që Zyra Kombëtare e Auditimit (ZKA) i ka evidentuar në raportin për 2021, Lëvizja Vetëvendosje ia ka kujtuar këtij subjekti politik gjetjet e Auditorit në raportin e vitit 2020, kur LDK-ja ishte në pushtet. LVV-ja ka qenë e kënaqur me opinionin e pamodifikuar që Auditori e ka dhënë për këtë raport, kurse LDK-ja ka hedh dyshime për ndikim tek Auditori për këtë opinion

Zyrtarët e LVV-së dhe ata të LDK-së janë përplasur mes vete rreth gjetjeve të Auditorit për vitin 2020 dhe 2021. Përderisa LDK, tash në opozitë, i ka numëruar dobësitë që Zyra Kombëtare e Auditimit (ZKA) i ka evidentuar në raportin për 2021, LVV ia ka kujtuar këtij subjekti politik të gjeturat e Auditorit në raportin e vitit 2020, kur LDK-ja ishte në pushtet.

Në mbledhjen e Kuvendit Komunal të mbajtur të premten, raportin e ka pasqyruar drejtori për Buxhet dhe Financa, Fatlum Osmani, i cili ka thënë se janë vetëm 13 komuna që e kanë raportin me opinion të pamodifikuar, në mesin e të cilave është edhe Komuna e Podujevës.