Kosovë

“Dëshmo edhe ti” për dokumentimin e masakrës së Krushës së Madhe

 

Nën moton “Dëshmo edhe ti”, të enjten, në Qendrën Rinore të Krushës së Madhe, është mbajtur një takim me banorët e këtij lokaliteti ku u diskutua për ecurinë dhe sfidat e projektit për dokumentimin e masakrës që ka ndodhur aty gjatë luftës së fundit për liri.

“Ndero veten, familjarët, Krushën e Madhe e gjithë Kosovën. Nëse nuk i shkruajmë përjetimet tona sot në histori, nesër na i shkruan armiku përsëri, siç do ai", është thënë në takimin ku kanë qenë të pranishëm edhe përfaqësues të familjarëve e të mbijetuar të masakrës së Krushës së Madhe.