Kosovë

PDK-ja nuk qëndroi në sallë kur dha betimin kryetari Zenun Elezaj

 

Zenun Elezaj u betua të martën për mandatin e ri për kryetar të Komunës së Klinës pa praninë e këshilltarëve të PDK-së, të cilët lëshuan sallën shkaku i dënimit që i ka shqiptuar Elezajt javën e kaluar Gjykata e Pejës. Derisa për kryesues të Kuvendit u rizgjodh Fadil Gashi i LDK-së. AAK nuk ka pas fare kandidat të propozuar për kryesues të Kuvendit dhe këtë mundësi ja kishte dhënë LDK-së, pasi AAK nuk i kishte pas numra të mjaftueshëm për të zgjedh një kanditat të saj për këtë post.

Me betimin e këshilltarëve të ri, të martën është konstituuar përbërja e re e Kuvendit Komunal të Klinës për katër vitet e ardhshme.

Në këtë seancë solemne, në të cilën të pranishëm ishin edhe përfaqësues të institucioneve të ndryshme si dhe qytetarë, betimin e ka dhënë para Kuvendit edhe kryetari i Komunës, Zenun Elezaj, për të cilin është mandati i dytë radhazi.