Kosovë

Probleme me ujë e me Manastirin në Deçan

 

Mbi dy mijë qytetarë të Deçanit u helmuan nga uji i pijes në korrik të vitit 2021. Për të kryer analiza dhe hetimet të njëjtët u udhëzuan nga Komuna e Instituti Kombëtar i Shëndetit Publik që të mos konsumojnë më ujin.

Edhe një muaj pas, banorët e Irzniqit nuk po e pinë ujin që vjen nga ujësjellësi.