Kosovë

Kundërshtohet funksionalizimi i Emergjencës pranë një shkolle në Podujevë

 

Drejtoria e shkollës fillore “Enver Maloku” në Podujevë dhe përfaqësues të prindërve janë shprehur kundër funksionalizimit të Emergjencës së qytetit, në një objekt shumë pranë kësaj shkolle. Sipas tyre, alarmet e autoambulancave dhe pamjet e pacientëve aty mund të jenë trishtuese për nxënësit. Ndërkohë, zyrtarët komunalë kanë thënë se këtij objekti, që është ndërtuar në kohën e ish-pushtetit, do t’i ndërrohet destinimi dhe vitin e ardhshëm do ta ndërtojnë një objekt tjetër për Emergjencë. Por edhe vendi ku është planifikuar nga pushteti i ri është afër një shkolle

I papranueshëm po konsiderohet funksionalizimi i Emergjencës së qytetit të Podujevës i ndërtuar vetëm disa metra afër shkollës fillore “Enver Maloku”. Drejtues të shkollës dhe përfaqësues të prindërve kanë thënë se alarmet e autoambulancave dhe pamjet e pacientëve mund të jenë trishtuese për nxënësit që vijojnë mësimin aty. Ata kanë kërkuar që këtij objekti t’i ndërrohet destinimi para se të funksionalizohet si Emergjencë.

Kryetarja e Këshillit të Prindërve në shkollën “Enver Maloku”, Fatmire Rekaliu, ka thënë se nuk do ta dërgojë fëmijën e saj në këtë shkollë nëse funksionalizohet Emergjenca aty.