Kosovë

PDK-ja në Lipjan akuzon qeverisjen lokale për keqpërdorim të parasë publike

 

Subjekti opozitar PDK, dega në Lipjan, nëpërmjet një komunikate për media ka kritikuar ekzekutivin e Lipjanit me arsyetim se ka varfëruar qytetarët për dy mandate me radhë. Sipas këtij subjekti, po keqmenaxhohet me paranë publike derisa subvencionet po ndahen për njerëzit e afërt të ekzekutivit, ndërkaq po anashkalohen qytetarët.

“Ekipet profesionale të PDK-së gjatë hulumtimeve në terren vazhdimisht kanë vërejtur se ky pushtet është i kapur nga disa persona dhe po e keqpërdor paranë publike në Lipjan. Nga të dhëna zyrtare del se Komuna e Lipjanit ka një numër të madh të qytetarëve me asistencë sociale dhe krejt kjo ndodh se Ekzekutivi nuk ka ndonjë program për hapje të vendeve të punës. Me këto vende që i ka në dispozicion, gënjen dhe shantazhon shumicën e tyre duke shtyrë dhe mbajtur me shpresë për t’u punësuar”, thuhet në komunikatën e PDK-së.