Kosovë

Fushë-Kosova themelon “shkollën” që funksionon prej vitit 2019

 

Për interesa politike po konsiderohet nga parti pozitare në Fushë-Kosovë vendimi për themelimin e dy institucioneve shkollore në këtë komunë. Zyrtarët e Vetëvendosjes dhe të Iniciativës Qytetare kanë thënë të mos jenë kundër shkollave të reja, por kundër bërjes politikë me to. Edhe pse i kanë dhënë këto vërejtje, të njëjtit kanë votuar pro këtij vendimi për themelimin e shkollës te “Kompleksi 300”, e cila funksionon që nga viti 2019 si paralele e shkollës “Mihal Grameno” dhe shkollën që është duke u ndërtuar në pjesën e Uglarit. Për këtë të dytën duket se ka pasur vërejtje nga niveli qendor për vendimet që ishin marrë në vitin 2019, pas një marrëveshjeje ndërmjet Komunës dhe kompanisë “Al Trade”.

“Sa u përket këtyre dy shkollave, sigurisht se i mbështesim, se e dimë se në çfarë gjendjeje është arsimi në Fushë-Kosovë. Por kush na tregon neve për këto dy shkolla, për emrat e tyre, se nuk keni drejtor... Sa i përket kësaj shkollës te ‘Al Trade’, shumica e dini se si u ndërtua, është kthye nga ministria. A i keni siguruar normat për këto shkolla. Unë me sa po e shoh kjo u bë për politikë që me iu premtu njerëzve pozita për mësues, drejtor, sekretar, etj. Shkolla tek ‘Al Trade’ nuk ka përfunduar ende, pse po ngutemi? Është shumë e nevojshme, por koha kur po e bëni është politike”, ka thënë në seancën e fundit të Kuvendit Komunal, Migjen Kolshi, këshilltar i Iniciativës Qytetare.