Kosovë

Ndërtimi në afërsi të gypave të ujitjes “Ibër Lepenci” alarmon për rrezik

Komuna e Mitrovicës i ka dhënë leje ndërtimit të një shkolle në lagjen “Frashër” në Mitrovicë, afër së cilës ndodhen gypat e sistemit të ujitjes së kompanisë “Ibër Lepenc”. Por, kjo ka nxitur reagim nga kompania, e cila ka alarmuar Komunën dhe punëkryerësit për rrezikun që u kanoset banorëve.

 

Planifikimi i ndërtimit të një shkolle në lagjen “Frashër”, në afërsi të gypave të sistemit të ujitjes së “Ibër Lepencit”, ka nxitur reagimin e kompanisë, e cila ka paralajmëruar Komunën dhe punëkryerësit për rrezikun që u kanoset banorëve në rast të pëlcitjes së gypave. Nga Komuna e Mitrovicës këtë e shohin më shumë si presion politik. Ndërsa thonë se nuk mund të largohen më shumë se 25 metra, ose ndryshe duhet të heqin dorë nga ndërtimi i shkollës

Komuna e Mitrovicës i ka dhënë leje ndërtimit të një shkolle në lagjen “Frashër” në Mitrovicë, afër së cilës ndodhen gypat e sistemit të ujitjes së kompanisë “Ibër Lepenc”. Por, kjo ka nxitur reagim nga kompania, e cila ka alarmuar Komunën dhe punëkryerësit për rrezikun që u kanoset banorëve.

Ajo, në mes të vitit të kaluar, i ishte drejtuar Komunës me një letër – të cilën e ka siguruar KOHA – e cila thotë se në rast të pëlcitjes së gypit dëmet janë të pariparueshme.