Kosovë

Opozita kritikon kontratën e Komunës së Prizrenit për trajtimin e qenve endacakë

Opozita kritikon kontratën e Komunës së Prizrenit për trajtimin e qenve endacakë
 

Kontrata kornizë e Komunës së Prizrenit për trajtimin e qenve endacakë po kritikohet nga subjektet opozitare. Përfaqësues të këtyre partive po konsiderojnë se çmimi i paraparë në kontratë për trajtimin e qenve endacakë është shumë i lartë. Madje sipas tyre ky çmim është dyfish më i shtrenjtë në krahasim më kontratën paraprake për këtë shërbim. Ndërkaq autoritetet komunale kanë pohuar se kanë përzgjedhur ofertuesin me çmimin më të lirë dhe se shtrenjtimi për shërbimin e trajtimit të qenve endacakë ka ndodhur për shkak të ndryshimit të aktit nënligjor, që sipas tyre, parasheh kritere më të rrepta për trajtimin adekuat të qenve endacakë.

Kuvendari nga radhët e AAK-së, Ilir Baldedaj ka shprehur qëndrimin se gjatë kësaj qeverisjeje janë krijuar standarde të dyfishta në kontratat publike të Komunës së Prizrenit, që shkelin mbi parimet e qeverisjes së mirë me paranë publike.