Kosovë

Lumbardhi nxjerr mbeturinat që vizitorët po i lënë në Rugovë

 

Vizitorë të shumtë që dalin të shijojnë natyrën e bukur të bjeshkëve të Rugovës, vazhdojnë të lënë prapa mbeturinat që i hedhin kudo që munden. Të gjithë nivelin e lartë të mbeturinave që ata po lënë po e nxjerr në shesh ngritja e ujit në përrenj e lumë ditëve të fundit. Mbeturinat po grumbullohen nëpër drurët e rrëzuar në Lumbardh, duke shfaqur larminë e mbeturinave që hidhen nga vizitorët.

Këto pamje në Lumbardhin e Rugovës të krijuara nga gjitha ato mbeturina, kanë shokuar drejtorin për Urbanizëm dhe Mbrojtje të Mjedisit, Rajan Arapi, i cili nuk mund të besojë sesi qytetarët vazhdojnë të tregohen kaq të pandërgjegjshëm ndaj mjedisit, pavarësisht thirrjeve të shumta që ta ruajnë atë.