Kosovë

Opozita akuzon pushtetin se po themelon ndërmarrje për punësimin e militantëve të LDK-së

 

Komuna e Lipjanit ka planifikuar për seancën e radhës së Kuvendit Komunal të iniciojë procedurat për themelimin e një ndërmarrjeje të re publike “Ulpiana”, e cila do të jetë shoqëri aksionare në pronësi të Komunës.

Mirëpo themelimi i kësaj ndërmarrjeje po cilësohet i ngutshëm nga subjektet opozitare (PDK , LVV dhe AAK) me arsyetim se një pjesë e këtyre punëve janë të kontraktuara me kontrata kornizë për vitet e ardhshme. Opozita po e akuzon ekzekutivin e Komunës me arsyetim se themelimi i kësaj ndërmarrjeje po bëhet vetëm për punësime të familjarëve dhe militantëve politikë të qeverisjes së LDK-së në Lipjan.