Kosovë

Çerdhja për fëmijë bëhet çerdhe e qenve endacakë

Çerdhja për fëmijë bëhet çerdhe e qenve endacakë

I pafunksionalizuar ka mbetur për 20 vjet objekti që ishte paraparë për çerdhe në Komunën e Podujevës. I ndërtuar menjëherë pas luftës nga UFORK-u, ky objekt mbeti në gjysmë për shkak edhe të një kontesti gjyqësor ndërmjet punëkryesit dhe financuesit. Njëri akuzohej për vonesa në punë e tjetri për mospagesë. Ndërkohë që, në vitin 2019 këtij objekti i është djegur edhe kulmi dhe ai është pothuajse buzë shkatërrimit.

 

Dy dekada kanë kaluar prejse ishte ndërtuar një objekt i paraparë për çerdhe në Komunën e Podujevës. Por, përveçqë nuk është funksionalizuar kurrë, ky objekt ka filluar edhe të shkatërrohet. Para dy vjetësh asaj i është djegur edhe kulmi, dhe pos që nuk kujdeset askush për të, ajo tashmë është bërë çerdhe e qenve endacakë. Qeveria e re komunale thotë se do të ndajë shumën prej 11 mijë eurove për meremetimin e saj

I pafunksionalizuar ka mbetur për 20 vjet objekti që ishte paraparë për çerdhe në Komunën e Podujevës. I ndërtuar menjëherë pas luftës nga UFORK-u, ky objekt mbeti në gjysmë për shkak edhe të një kontesti gjyqësor ndërmjet punëkryesit dhe financuesit. Njëri akuzohej për vonesa në punë e tjetri për mospagesë. Ndërkohë që, në vitin 2019 këtij objekti i është djegur edhe kulmi dhe ai është pothuajse buzë shkatërrimit.

Banorët e lagjes afër Shkollës së Mesme Teknike, ku edhe është ndërtuar kjo çerdhe, shprehen të habitur se si pas kaq shumë vjetësh ky objekt nuk u funksionalizua asnjëherë. Ata thonë se përveçqë nuk kanë mundur t’i dërgojnë fëmijët në çerdhe, tash ata janë edhe në rrezik nga qentë endacakë, pasi ky objekt është bërë çerdhe e tyre. Gëzim Shala, i cili e ka shtëpinë përballë këtij objekti, thotë se kjo çerdhe nuk është hapur për shkak të neglizhencës së zyrtarëve komunalë.