Kosovë

Nga vërshimet e fundit në Istog u dëmtuan sërish të njëjtit njerëz

 

Ekipet e Komunës së Istogut dy ditët e kaluara kanë identifikuar vendbanimet në gjithë territorin e kësaj komune, që janë goditur para tri ditësh nga vërshimet. Mirëpo, dëme të serishme siç tha drejtor i Shërbimeve Publike, Mbrojte dhe Shpëtim, Enver Rugova, nuk janë evidentuar. Dhe kjo sipas tij për arsye se uji serish ka vërshuar të njëjta fshatra dhe të njëjtat ekonomi familjare, ferma, silose dhe ara bujqësore që ishin dëmtuar nga vërshimet e 10 e 11 janarit.

“Vërshimet e para dy javëve kanë shkaktuar dëme në 17 fshatra dhe nga vërshimet e para tri ditëve serish janë goditur të njëjta fshatra dhe të njëjtit njerëz. Pra uji i ka vërshuar prapë të njëjtit ata që i ka vërshuar herën e kaluar. Të dëmtuarit nuk kanë sanuar asgjë nga dëmet e shkaktuar para dy jave dhe uji e ka gjet dëmin si e ka lënë herën e fundit. Kështu që nuk ka pas dëme tjera kësaj here nga këto vërshime se nuk ka pas çka tjetër me dëmtua, pasi gjitha i kanë dëmtuar herën e kaluar”, thotë Rugova.