Kosovë

Në Pejë, hajnat kryesisht po i sulmojnë shtëpitë e mërgimtarëve

 

Saktësisht 424 raste të vjedhjeve dhe vjedhjeve të rënda janë regjistruar në Pejë në vitin 2020 nga 1 janari e deri më 10 dhjetor. Nga ky numër nuk janë të ndara statistikat vetëm për vjedhje nëpër shtëpi, por Policia e Kosovës ka thënë se shtëpitë zënë një pjesë të konsiderueshme të caqeve të hajnave më 2020. Më së shumti po sulmohen shtëpitë e zbrazëta të mërgimtarëve.

Për dallim nga një vit më herët, më 2020 janë regjistruar rreth 200 raste më pak. Sipas të dhënave të Policisë, më 2019 ishin 669 raste të vjedhjeve dhe vjedhjeve të rënda të evidentuara. Rënien e numrit të vjedhjeve policia e ndërlidh me punën dhe angazhimin e saj për zbulimin e autorëve të vjedhjes.