Kosovë

Komunitetet joshumicë të Prizrenit po përballen me sfida të ndryshme

Komunitetet joshumicë të Prizrenit po përballen me sfida të ndryshme
 

Pjesëtarët e komuniteteve joshumicë që jetojnë në Komunën e Prizrenit kanë theksuar se po përballen me sfida të ndryshme në përditshmërinë e tyre, të cilat përkundër premtimeve të dhëna nga zyrtarët komunalë ende nuk po zgjidhen. Në debatin publik me temën “Gjendja e përgjithshme e komuniteteve joshumicë në Komunën e Prizrenit dhe bashkëpunimi”, të organizuar të mërkurën nga Komuna e Prizrenit, pjesëtarët e këtyre komuniteteve kanë shpalosur një mori shqetësimesh, duke filluar nga shkeljet sa i përket përdorimit të gjuhëve të tyre, telasheve në infrastrukturë, e deri tek mospërfshirja në planifikimin e projekteve që kanë të bëjnë me lokalitetet e tyre.

Në këtë debat, kryetari i Komunës, Mytaher Haskuka, ka vlerësuar se prania e komuniteteve është vlerë për Prizrenin.