Kosovë

Komuna e Gjilanit përgatit dosjen në tri vëllime me dëshmi për krimet e luftës

21 vjet më parë, Nehat Shabanit i është vrarë djali dhe disa familjarë të tjerë në fshatin Llashticë të Gjilanit. Civilët shqiptarë ishin vrarë nga paramilitarët serbë në kuadër të një fushate e cila ishte orkestruar nga shteti serb.

 

21 vjet më parë, Nehat Shabanit i është vrarë djali dhe disa familjarë të tjerë në fshatin Llashticë të Gjilanit. Civilët shqiptarë ishin vrarë nga paramilitarët serbë në kuadër të një fushate e cila ishte orkestruar nga shteti serb.

Tani, Nehati është i pakënaqur me institucionet e Kosovës ngase, sipas tij, shteti bëri pak sa u përket hetimeve dhe gjetjes së autorëve të cilët vranë 26 civilë në këtë fshat në vitin 1999.