Kosovë

Fermerëve u premtohet vetëm kompensim i pjesshëm i dëmeve nga breshri

Fermerëve u premtohet vetëm kompensim i pjesshëm i dëmeve nga breshri

Fermeri Shkëlzen Krasniqi nga fshati Vranoc i Pejës, javën e ardhshme kishte planifikuar të niste vjeljen e specave dhe t’i nxirrte ata në treg për shitje. Por në 20 ari tokë të mbjellë me speca, breshri që ka rënë të mërkurën në mëngjes nuk ia ka lënë as edhe një spec të vetëm pa ia dëmtuar.

Dëme atij dhe bashkëfshatarëve të tij, përveç në sipërfaqet e mbjella me speca, breshri u ka shkaktuar dëme edhe në misër e fasule. “Specat kanë qenë të gatshëm me i vjelë, por breshri na i ka shkatërruar të gjitha. Edhe krejt misrin e fasulet na i ka prishë jo vetëm mua, por edhe të tjerëve në fshat dhe disa fshatra të tjera afër.