Kosovë

Edhe kryetari i Shtimes kërkon nga prindërit të mos i dërgojnë nesër fëmijët në çerdhe

Edhe kryetari i Shtimes kërkon nga prindërit të mos i dërgojnë nesër fëmijët në çerdhe

Kryetari i Komunës së Shtimes Naim Ismajli, nëpërmjet një komunikate për media ka kërkuar nga prindërit që mos t'i dërgojnë fëmijët në çerdhen publike “Albiona Asllani” në Shtime derisa Qeveria e Kosovës nuk i ka njoftuar zyrtarisht për hapjen e këtyre institucioneve.

"Sot në konferencën për media të Qeverisë në largim, u fol për rihapjen e Institucioneve Parashkollore, mosha 0 – 5 dhe u përmenden dy data, 1 qershor dhe 8 qershor 2020. I njoftojmë prindërit, që fëmijët e tyre të cilët vijojnë në Institucionin Parashkollor ‘Albiona Asllani’ në Shtime, se ky vendim është marrë pa konsultim me Komunat dhe kryetarët e Komunave dhe se ne deri më tani nuk kemi pranuar ndonjë informatë zyrtare për funksionimin dhe rregullat që do të zbatohen lidhur me këtë çështje", ka thënë Ismajli.