Kosovë

Dyshohet për gabime në testimin e parë të dy personave që u raportua se ishin me COVID-19

Dyshohet për gabime në testimin e parë të dy personave që u raportua se ishin me COVID-19
 

Gabime dyshohet se janë bërë gjatë testimit më 27 mars të dy personave nga Komuna e Podujevës, që u raportua se ishin infektuar me COVID-19. Të dy këta pacientë, një 16-vjeçar nga fshati Llapashticë dhe një 58-vjeçare nga Podujeva, pritej t’u nënshtroheshin operacioneve. I pari dyshohej se kishte pësuar aksident me biçikletë dhe duhej t’i nënshtrohej operacionit në Klinikën e Kirurgjisë, ndërsa e dyta për shkak të disa problemeve shëndetësore duhej të operohej në Gjinekologji.

Epidemiologia në Qendrën Kryesore të Mjekësisë Familjare në Podujevë (QKMF), Bedrie Rama, ka thënë se para operacioneve ata duhej t’i nënshtroheshin testimit për koronavirus. Dhe të dy atë ditë kishin rezultuar pozitivë. Por testimet e mëvonshme kishin rezultuar negativë duke vënë në dyshimin rezultatin e parë.