Ujësjellësi “Prishtina” dështon ta përmirësojë furnizimin me ujë në Lipjan

Ujësjellësi “Prishtina” dështon ta përmirësojë furnizimin me ujë në Lipjan

Agim Ademi Agim Ademi 24 January 2020 18:27

Kompania Rajonale e Ujësjellësit “Prishtina” prej disa vitesh ka probleme në Lipjan.

Këshilltarët e Kuvendit Komunal në Lipjan kanë debatuar disa herë rreth kësaj çështje, ndërkohë kryetari i kësaj komune Imri Ahmeti, në një nga mbledhjet e fundit të KK-së ka thënë se me një gjendje të tillë Lipjani do të përballet edhe gjatë vjetëve të ardhshëm derisa Kompania Ujësjellësi Rajonal “Prishtina” nuk po i jep llogari komunës për mungesë të ujit.

Deklarimet e kryetarit Ahmeti, kanë nxitur reagimin e opozitës dhe të qytetarëve me arsyetim se gjatë fushatës zgjedhore më 2013 dhe më 2017 është premtuar 24 orë furnizim me ujë.

Me gjendje më të rëndë po vazhdojnë të përballen katet e larta banesore. Ndërkohë të martën, rreth kësaj çështje ka reaguar kryetari i PDK-së dega në Lipjan Hyzer Rizani, për të njoftuar se qytetarët po ankohen për mungesë të furnizimit me ujë.

“Më 2013-n para se ta merrte qeverisjen lokale, kryetari i kësaj komune Imri Ahmeti ka dhënë premtime se qytetarët e Lipjanit do të kenë furnizim të rregullt me ujë të pijshëm. Premtime të tilla ka dhënë edhe gjatë fushatës zgjedhore më 2017-n, mirëpo një gjë e tillë nuk është realizuar. Në anën tjetër si opozitë kemi pranuar qindra ankesa dhe shqetësime nga banorët e Lipjanit dhe të fshatrave për mungesë të ujit të pijshëm. Qytetarët po kërkojnë nga opozita që këto shqetësime të ngritën edhe në mbledhjet e KK-së pasi që këshilltarët nga radhët e pozitës nuk e kanë guximin prej kryetarit të flasin për tema të tilla”, ka akuzuar Rizani.

Sipas tij, banorët në qendër të Lipjanit, sidomos ata që jetojnë nëpër katet e larta po ankohen vazhdimisht se është vështirësuar jetesa e tyre si pasojë e mungesës së ujit megjithëse dhjetëra herë është debatuar kjo çështje në KK të Lipjanit.

Ramiz Qeriqi, këshilltar në KK të Lipjanit nga radhët e AAK-së ka akuzuar qeverisjen lokale për mos investime kapitale për përmirësimin e gjendjes me ujë të pijshëm. Sipas tij, qytetarët janë në hallë me reduktimet e ujit, sidomos familjet që jetojnë nëpër katet e larta banesore.

Sipas tij, disa muaj më parë komuna e pati formuar një ekip punues për t’i bërë disa inspektime në terren me qëllim të gjetjes së një zgjidhje për përmirësimin e gjendjes së ujit të pijshëm, mirëpo deri tashti nuk e ka sjellë ndonjë raport se ku qendrorë problemi i mungesës së ujit të pijshëm.

Nga ana tjetër kryetari i komunës së Lipjanit, Imri Ahmeti, gjatë së martës, nuk ka qenë i qasshëm, ndërkohë në një nga mbledhjet e fundit të KK-së Ahmeti pati thënë se ndër çështjet më me vend dhe më serioze që janë ngritur në Kuvend është ajo e mungesës së ujit të pijshëm. Sipas tij, një problematikë e cila i pret qytetarët e Lipjanit edhe gjatë vjetëve të ardhshme.

“Nuk e kemi asnjë lloj mundësie për të shpronësuar tokë shtesë për të hapur puse shtesë për furnizim të ujit të pijshëm për vitet e ardhshme në vijim. Dy takime i kemi mbajtur pas zgjedhjeve me përfaqësuesit e ujësjellësit dhe prapë do të kemi takime për të përcaktuar rrugët apo mënyrën se si ta furnizojmë Lipjanin me ujë më mirë në vitet e ardhshme”, pati thënë Ahmeti.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme