Kosovë

Hapja e qendrës së tuberkulozit peng i mungesës së stafit mjekësor

Hapja e qendrës së tuberkulozit peng i mungesës së stafit mjekësor
 

Ka dështuar paralajmërimi i muajit prill i drejtorit të Spitalit të Përgjithshëm të Pejës, Skënder Dreshaj, për hapjen e Repartit të mushkërive.

“Duam ta bëjmë repartin e mushkërive ‘Nëna Terezë’ qendër kryesore për trajtimin e tuberkulozit në nivel vendi, në të cilin do të sillen për trajtim pacientët nga Klinika e Pulmologjisë në QKUK dhe nga spitalet e tjera në Kosovë. Ne e kemi dhënë mbështetjen tonë, pasi Peja e ka traditën për trajtimin e kësaj sëmundjeje infektive, por që duhet bërë disa investime në këtë spital, përfshirë edhe angazhimin e stafit shtesë. Besoj që kjo mund të ndodhë sivjet”, pati thënë Dreshaj.