Studentët e “Kadri Zekës” kërkojnë të mos ulen kriteret për bursa Foto: Ilustrim

Studentët e “Kadri Zekës” kërkojnë të mos ulen kriteret për bursa

Feim Azemi 11 December 2019 21:42

Studentët në Gjilan nuk janë duke u pajtuar me vendimin e Këshillit Drejtues të Universitetit “Kadri Zeka” i cili ka zbutur kriteret e bursave për vitin akademik 2019-2020.

Studentët kërkojnë që si kriter për përfitimin e bursës të jetë nota mesatare 8.5 dhe 9, i cili kriter është i drejtë për një student i cili është i dalluar përgjatë një viti akademik.

Sipas tyre, kjo zbutje e kritereve nuk është e drejtë ngase në këtë mënyrë përfitojnë studentët që s’janë të dalluar, raporton Koha.net.

Studentët pakënaqësinë e tyre e kanë shprehur brenda hapësirave të Universitetit duke kërkuar nga Këshilli Drejtues që të merren parasysh ankesat e tyre.

Kryetari i Parlamentit Studentor, Dritor Mehmeti, deklaron se kriteret për bursat nuk duhet të ndryshohen nga vit në vit meqë nuk është në të mirën e studentëve dhe të ngritjes së cilësisë. Ai thotë se Universiteti ka fond të mjaftueshëm për ndarjen e bursave të cilat duhet të jenë të dinjitetshme dhe me kritere.

“Këshilli Drejtues ka marrë vendim që si kriter për bursë të jetë nota mesatare 8.0 në fakultetin e Shkencave Kompjuterike dhe në fakultetin e Edukimit, kurse 8.5 në fakultetin Juridik dhe Ekonomik. Kjo për ne është e papranueshme dhe kërkojmë që kriteret të jenë ashtu siç janë në Universitetet e tjera publike. Edhe në Universitetin tonë kërkojmë që kriter për bursa të jetë nota mesatare 9.0 në fakultetin e Edukimit, Juridik, Ekonomik kurse 8.5 të jetë në fakultetin e Shkencave Kompjuterike. Për çdo vit ka ndërrim të kritereve dhe shuma asnjëherë nuk ka qenë stabile”, ka thënë ai.

Edhe studentët pajtohen se nuk duhet të ketë ulje të kritereve sa i përket përfitimit të bursave.

“Mendoj se është bërë një lëshim sepse ulja e notës mesatare do të paraqet rritje të numrit të bursisteve. Kurse ne po kërkojmë që të respektohen kriteret dhe të kemi një bursë të dinjitetshme për studentët e dalluar”, ka thënë studenti Jasmin Aliti.

Kurse studentja Adelina Ajeti deklaron se studentët e dalluar nuk duhet të trajtohen në këtë mënyrë. “Jemi mbledhur si bursistë që të tregojmë që jemi kundër sepse na prek në dinjitet neve si studentë. Vitin e parë ka qenë 9.5 për marrjen e bursës ndërsa tash kushti është që nota mesatare të jetë 8.5. Është ulje e kriterit minimal për të marrë bursën. Për këtë arsye mendojmë se cilësia në këtë rast nuk është në nivelin e duhur nëse ka ulje të kritereve”, ka thënë ajo.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme