Kosovë

Pushteti në Pejë ngre dyshime për trajtimin e qenve endacakë

 

Numri i qenve endacakë në pjesët urbane, por edhe ato rurale të Pejës, është rritur ndjeshëm, pavarësisht trajtimit në kuadër të projektit nacional për menaxhimin dhe kontrollin e qenve endacakë nga Agjencia e Ushqimit dhe Veterinës.

Lamir Thaçi, zyrtar për Informim në Agjencinë e Ushqimit dhe Veterinarisë, tregon se gjatë vitit 2018 ka zhvilluar projektin “Menaxhimi i qenve endacakë”, që ka qenë si fazë emergjente për të trajtuar problematikën e qenve endacakë në të gjithë territorin e vendit e në rastin konkret edhe në Komunën e Pejës, shkruan sot “Koha Ditore”.