Kosovë

Mësimdhënësi në Ferizaj merr pagë në shkollën ku s`punon

Mësimdhënësi në Ferizaj merr pagë në shkollën ku s`punon

Mësimdhënësit e shkollës fillore dhe të mesme të ulët “Besim Rexhepi” në fshatin Komogllavë të Komunës së Ferizajt janë ankuar se në listën e pagave të mësimdhënësve prej muajit korrik të këtij viti i është shtuar edhe një nëpunës i ri (I.M) i cili asnjëherë nuk del në punë. Mësimdhënësit kanë sqaruar se disa herë kanë kërkuar përgjigje rreth kësaj çështjeje, mirëpo asnjëherë nuk kanë marrë përgjigje.

Rreth kësaj çështjeje të mërkurën ka reaguar edhe rrjeti i OJQ-ve “Avonet” duke kritikuar Drejtorinë komunale të arsimit për keqmenaxhim dhe keqpërdorim të parasë publike. Nga ana tjetër, në Komunën e Ferizajt kanë thënë se (I.M) është mësimdhënës që ligjëron në një shkollë tjetër, mirëpo është dashur t’ia sigurojnë pagën në këtë mënyrë për disa muaj derisa ta bëjnë një zgjidhje tjetër, shkruan sot Koha Ditore.