Kosovë

Opozita në Prizren konteston konkursin për punësimin e mësimdhënësve

Opozita në Prizren konteston konkursin për punësimin e mësimdhënësve

Shpallja e konkursit nga Komuna e Prizrenit për punësimin e mësimdhënësve në fillim të kësaj jave ka ngjallur reagimin e opozitarëve, sikurse edhe të kandidatëve të pranuar në konkursin e shkuar që ishte anuluar nga organet komunale. Lidhur me këtë çështje, të mërkurën, ka reaguar edhe ish-drejtori i Arsimit, Gani Gërmizaj, duke theksuar në rrjetet sociale se deklaratat e kryetarit Mytaher Haskuka përmbajnë të pavërteta.

Ai ka shprehur qëndrimin se derisa ka qenë në pozitën e drejtorit ka pranuar kërkesat e shkollave fillore dhe të mesme për personel dhe se bazuar në to është shpallur konkursi në fillim të muajit korrik, në përputhje me dispozitat e Ligjit për arsimin parauniversitar, udhëzimet administrative, Ligjin e punës dhe normativit. Sipas tij, Haskuka është njoftuar vazhdimisht për konkursin dhe kërkesat nga shkollat për pozitat e lira në arsim. Në të njëjtën kohë ka shtuar se rishpallja e konkursit për mësimdhënës është shoqëruar me shkelje ligjore, shkruan sot Koha Ditore.