SBASHK-u u bashkohet prindërve për të kundërshtuar mbylljen e shkollave në Kamenicë

Arbnora Luta Arbnora Luta 16 September 2019 21:28

Ndonëse në numër jo të madh, prindër e mësimdhënës të hënën janë mbledhur para Komunës së Kamenicës.

Kundërshtimi për reformën në arsim, e nisur nga kryetari Qëndron Kastrati, i ka bërë bashkë edhe me Sindikatën e Bashkuar të Arsimit duke kërkuar tërheqjen e vendimit për mbylljen e gjashtë shkollave, raporton KTV.

Kryetari i SBASHK-ut, Rrahman Jasharaj, ka thënë se vendimi nuk u bën mirë, as nxënësve, e as mësimdhënësve dhe ka kërcënuar sërish me greva.

Mësimdhënësit dhe prindërit thonë se vendimi është i gabuar dhe se do të pranonin në rast se reforma të tilla do të zbatoheshin në gjithë vendin.

Por, nga vendimi nuk do të tërhiqet kryetari i Komunës, Qëndron Kastrati.

Ai ka thënë se nga SBASHK-u nuk pranuan të takohen pas protestës, dhe akuzat ndaj tij i ka quajtur shpifje.

Reforma në arsim e nisur në këtë komunë në fazën e parë, parasheh mbylljen e gjashtë shkollave me numër të vogël nxënësish dhe sistemin e tyre në shkolla të tjera, por deri tash nuk është zbatuar tërësisht.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme