Kosovë

Puset romake të Mirashit

Puset romake të Mirashit

Çezma e vogël mezi pikon. Uji i të madhes gurgullon teksa lëshohet nëpër govatën e betontë me rënie të lehtë. Nuk kanë më shumë se nja dyqind metra largësi ajrore njëra prej tjetrës. Burojnë prej të njëjtit burim. Askush nuk e di arsyen e saktë pse kroi i vogël po bie vetëm pika uji në govatën me gurë e beton në rrethojën e xhamisë së fshatit.

Copëza tjegullash e gurësh thyejnë jeshilin përreth. Pika-pika është ujitur vetvetiu lëndina vende-vende me barishte të egra. Krejt ndryshe prej stolave dhe oborrit të mirëmbajtur të xhamisë me klimë. Zëra fëmijësh përzihen me gurgullimën e ujit të kroit të madh përballë shtëpive të lagjes së Lohajve. Riadi, Ndriçimi e Dioni freskojnë sytë e shuajnë etjen në tubin metalik, shkruan Koha Ditore.